3 ENOSTAVNA VPRAŠANJA* Postavil ti bom 3 vprašanja. Želim, da nanje takoj odgovoriš - za razmišljanje si ne smeš vzeti časa!

OK? Pripravljen? 1. vprašanje: Si eden od udeležencev na krožni dirki. Prehitiš drugega. Na katerem mestu si zdaj? POJDI NAVZDOL PO ODGOVOR 1.

Če misliš, da si prvi, se rahlo motiš, saj si še vedno malo za njim. Ker si prehitel drugega, si zasedel njegovo, tj. 2. mesto.


 ---------------------------------------------------------------------------- 2. vprašanje: Pri tem vprašanju si ne vzemi toliko časa kot si si pri prvem! Še vedno tekmuješ na prej omenjeni dirki. Na katerem mestu boš, če zdaj prehitiš zadnjega tekmovalca? POJDI NAVZDOL PO ODGOVOR 2.


Če misliš, da boš predzadnji, se spet motiš! Le kako veš, da si prehitel ZADNJEGA, če gre vendar za krožno dirko!
Povzetek: Dvakrat si odgovoril narobe! Nisi tako zelo dober.

Zato poskusimo še nekaj drugega! Gre za zelo težko zaporedje računskih operacij. Nalogo moraš reševati le z glavo. Uporaba kalkulatorja, računalnika, mobitela ali celo samo papirja ter svinčnika je strogo odsvetovana/prepovedana/nedovoljena.


 -------------------------------------------------------------------- 3. vprašanje: Torej ne goljufaj. Seštevaj števila! Vzemi 1000 in prištej 40. Prištej nadaljnih 1000. Prištej 30. In še 1000. Pa še 20. In še 1000. in končno še 10. Koliko znaša rezultat? POJDI NAVZDOL PO ODGOVOR 3
. 5000? NE! Pravilen odgovor je namreč 4100. Če ne verjameš, vzemi kalkulator in preveri! Desetiško zaporedje možgane enostavno zmede!
NAZAJ             NA VRH